Nieuws2019-04-04T10:10:17+01:00

Overijssel viert de vrijheid op de fiets in Nijverdal

Voor de vierde keer werd op zondag 5 mei de Freedom Ride verreden. Nijverdal, in de gemeente Hellendoorn, was de startplek waar meer dan 1000 mensen uit heel Nederland en zelfs uit België en Duitsland zich verzamelden voor deze unieke toertocht over de Sallandse Heuvelrug.

Families die samen de uitdaging van 75 kilometer aangingen of maten uit het leger, de één uit Zeeuws-Vlaanderen en de ander uit Friesland, die elkaar op de fiets weer troffen. Geja […]

De Wounded Warriors in de Freedom Ride

Het Wounded Warriors Cycling Team. Er is geen groep wielrenners die beter kan verwoorden en laten zien wat de prijs van vrijheid is. En dat het nooit vanzelfsprekend is en mag worden. Dit doen zij tijdens de Freedom Ride op Bevrijdingsdag op 5 mei.

De Wounded Warriors staan tijdens de Freedom Ride altijd samen met de renners van Team Jumbo-Visma in hun rood-wit-blauwe tenues op de voorste rij […]

OFC Immer Weiter

 

De Overijsselse FietsambassadeursClub (OFC) Immer Weiter zal op 5 mei aan het vertrek staan van de Freedom Ride met enkele prominente oud-sporters uit de regio. Theo de Rooij vertelt over de geschiedenis van de club.

“Ik kreeg ooit een boek van een zeer dierbare vriend van me. Hij leefde voor het wielrennen en had maar weinig bezittingen. Van de weinige bezittingen was dit boek over de geschiedenis van […]

Pas het Freedom Ride shirt voor de Ride

Ben je niet helemaal zeker over de maat die je nodig hebt voor het unieke Freedom Ride wielershirt? Bij Fietsshop De Valk kun je het shirt even passen voor je de juiste maat bestelt. Fietshop De Valk is gevestigd aan de Rijssensestraat 237.

Gratis vrijheidsmaaltijd

In samenwerking met Grand Italia bieden we alle deelnemers na afloop van de fietstocht een vrijheidsmaaltijd aan op het Henri Dunantplein in Nijverdal. Samen genieten van een heerlijk bord pasta en een verfrissend drankje om de verbrande calorieën weer aan te vullen. Ideaal toch?

De vrijheidsmaaltijd is bij de inschrijfprijs inbegrepen, net als het wielershirt en de bidon.

Routes Freedom Ride onthuld

Samen met de plaatselijk wielerclub CC75 hebben we prachtige routes uitgezet met start en finish op het Henri Dunantplein in Nijverdal. De vier routes van 35 75, 90 en 130 kilometer voeren allemaal over de Holterberg waar iedereen de indrukwekkende herdenkingsceremonie kan bijwonen.

Onderweg zijn er voldoende verversingsposten om de energie weer aan te vullen of even op adem te komen in de prachtige natuur van Salland.