Hightlights route 2023

Hieronder zijn de highlights van 2023 te zien. Zodra de highlights voor 2024 bekend zijn worden deze hier getoond. 
Oranje Kazerne Schaarsbergen
Pelotonstocht, 75 en 125 km

We zijn te gast op de Oranje Kazerne waar de 11 Luchtmobiele Brigade is gevestigd. We rijden een ronde over deze kazerne gevolgd door een ceremonie op de kazerne.


Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
35, 75 en 125 km

Het Apeldoornsche Bosch was een joodse psychiatrische inrichting, die van 1909 tot 1943 gevestigd was aan de Zutphensestraat te Apeldoorn. In 1943 werd de instelling door de nazi's ontruimd en werden de patiënten en het personeel gedeporteerd naar concentratiekampen en vrijwel allen vermoord.


Gedachtenisruimte Razzia Putten
Pelotonstocht, 125 km

Op 2 oktober 1944 voerden de Duitsers als vergeldingsactie voor een aanslag 659 mannen af naar in eerste instantie Kamp Amersfoort. Hier werden er 58 mannen wegens gezondheidsredenen vrijgelaten. Vanuit Amersfoort werden de overige 601 mannen op 11 oktober op transport gezet naar het concentratiekamp Neuengamme. Slechts 48 keerden er uiteindelijk terug. In de gedachtenisruimte in Putten lees je meer over deze vreselijke razzia.
Museum Collectie '40 - 45, Beekbergen
35 km

Stichting Collectie '40-'45 is een verzameling van merendeels voorwerpen uit Nederland en met name de Veluwe die na de oorlog 'achtergebleven' zijn. De collectie laat vooral de giften zien die door de jaren heen aan het museum geschonken zijn. Schenkingen met vaak een persoonlijk verhaal. In de loop van de jaren heeft het museum veel lokale voorwerpen gekregen en zijn de verhalen uit de omgeving verteld. Daarmee geven we de geschiedenis van Apeldoorn en daarmee ook de Veluwe een gezicht.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen